Οδύνη για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Οδύνη για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Από χθες, η Δημόσια Υγεία είναι φτωχότερη!

Με οδύνη, αποχαιρετούμε τον Οραματιστή, τον Δάσκαλο, τον Καθηγητή μας, Γιάννη Κυριόπουλο!

 Ο Γιάννης Κυριόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος στα Οικονομικά και την Πολιτική Υγείας και ουσιαστικά τα ανέδειξε και τα καθόρισε στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεχή, στοχευμένη και πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα.

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής και πηγή γνώσης και έμπνευσης πολλών επιστημόνων –  στελεχών της Δημόσιας Υγείας, των μελών ΔΕΠ της ΕΣΔΥ και των εκατοντάδων αποφοίτων της.

Υπηρέτησε τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας της χώρας μας, μέσω του συμβουλευτικού του έργου και της συμμετοχής του σε πολυάριθμες Επιτροπές των Ελληνικών Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Π.Ο.Υ.

Διατέλεσε τέσσερεις φορές Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Το 1985, ίδρυσε στην ΕΣΔΥ τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας, τον πρώτο Τομέα Οικονομικών της Υγείας σε ανώτατο ίδρυμα στην Ελλάδα και επί 27 χρόνια υπήρξε Διευθυντής του.

Συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση των σπουδών στη Δημόσια Υγεία, στα Οικονομικά και την Πολιτική Υγείας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τη συνεχή ανανέωση των Π.Μ.Σ. Σπουδών  της ΕΣΔΥ, διατελώντας Διευθυντής του Π.Μ.Σ. Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας για πολλά χρόνια.

Υπήρξε επίσης πρωτοπόρος στην εισαγωγή διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης όλων των Π.Μ.Σ. της ΕΣΔΥ.

Από το 2013, ήταν Ομότιμος Καθηγητής της ΕΣΔΥ, και πρόσφατα ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Τμήματος, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θα τον αποχαιρετήσουμε την Δευτέρα 18/4/2022, 15.00μμ στο Α’ Νεκροταφείο – πολιτική κηδεία

 

Η επιθυμία της οικογένειας είναι οι δωρεές (αντί στεφάνου) να προσφέρονται στην Ένωση Ασθενών Ελλάδος (https://greekpatient.gr/)

Αρ. Λογαριασμού (Τράπεζα Πειραιώς): IBAN: GR29 0172 0760 0050 7609 7721 691

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Γιώργος Κουλιεράκης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αποχαιρετιστήρια επιστολή Ομότιμου Καθηγητή Τζέφρευ Λέβετ