Ζάβρας Δημήτριος

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Επίκουρος Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

dzavras@uniwa.gr

Τηλέφωνο

2132010247

Διεύθυνση Γραφείου

Λεωφ. Αλεξάνδρας 196 , 115-21 Αθήνα

Ώρες Γραφείου

Τρίτη 11πμ- 1 μμ

Επίκουρος Καθηγητής Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας και Οικονομικών της Υγείας


Ο Δημήτρης Ζάβρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, στη Στατιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Το 2010 έλαβε το Διδακτορικό του στην Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας και τα Οικονομικά της Υγείας, από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στο παρελθόν έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη μελέτη της χρήσης υπηρεσιών υγείας, την επιλογή προμηθευτή ιατρικής περίθαλψης, των μη ικανοποιημένων αναγκών για ιατρική περίθαλψη και του επιπέδου υγείας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας, της Ελληνικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας.

Βιογραφικό Σημείωμα 2019