Ντουνιάς Γιώργος

Καθηγητής Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας – Ιατρική Εργασίας – Ιστορία της Δημόσιας Υγείας


Ο Γιώργος Ντουνιάς σπούδασε ιατρική στην Ιατρική & Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Παβίας, στην Ιταλία, όπου ειδικεύτηκε και στην Ιατρική της Εργασίας και πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Aπό το Σεπτέμβριο του 2001 είναι επιμελητής της ΕΣΔΥ, ασχολείται ιδιαίτερα με την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών εργασίας ως υπεύθυνος του ετησίου προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης της ειδικότητας. 
Εργάστηκε στα νοσοκομεία Ογκολογικό Κηφισιάς «Οι Αγ. Ανάργυροι» & Τζάνειο Πειραιά, ασκούμενος στην Ογκολογία, Εσωτερική Παθολογία και Διαβητολογία δίνοντας έμφαση στο ερευνητικό έργο των κλινικών. 
Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Κλινική Π. Φαλήρου, στο ΣΑΒ ΙΚΑ Περάματος (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη) και ως συνεργάτης ιατρός εργασίας της OLYMPIC CATERING. 
Επίσης εργάσθηκε ως Ιατρός Εργασίας στην ASEPTA-ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ ΑΒΕΕ, EMPHASIS, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού-ΑΕΜΥ καθώς και στους Δήμους Κερατσινίου & Βάρης. Συνεργάστηκε με την ΕξΥΠΠ Management Force, ως επιστημονικός υπεύθυνος στην γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στην ΕΥΔΑΠ και στην ίδρυση & λειτουργία ιατρείου εργοταξίου Ολυμπιακού Χωριού, European Air Transport, J & P – ΑΒΑΞ, κ.ά. και ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας συντόνισε την εκπόνηση μελέτης για την εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στους ΟΤΑ. Διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Επιθεώρησης Δημοσίων Χώρων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Επαρχίας Κυθήρων.
Συμμετείχε και δίδαξε θέματα Υ+ΑΕ σε νοσηλευτικά ιδρύματα, σε σεμινάρια κατάρτισης εργαζομένων, τεχνικών ασφαλείας και ιατρών επιχειρήσεων (ΕΛΙΝΥΑΕ, ΕΕΔΕ, ΑΙΑ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ΠΙΤΣΟΣ, Τζάνειο) και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων (ΟΒΕΣ). 
Είναι συγγραφέας πολλών κλινικών μελετών και ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Επιμελήθηκε την έκδοση του βασικού συγγράμματος Ιατρικής της Εργασίας, του Bernardino Ramazzini “De morbis artificum diatriba” (Οι ασθένειες των εργατών) για πρώτη φορά στα ελληνικά. Είναι μέλος επιστημονικών οργανώσεων σε Ελλάδα και το εξωτερικό (EASOM & της ICOH) και πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ ΕΣΔΥ από 2007.  

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ CV -2019