Παπανικολάου Βασιλική

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

bpapanikolaou@uniwa.gr

Τηλέφωνο

213-2010240

Διεύθυνση Γραφείου

Λεωφ. Αλεξάνδρας 196

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα & Τετάρτη 12:00-15:00

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκηση και Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας


Η Βίκυ Παπανικολάου είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Διοίκηση & Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, την Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας, τη Διαχείριση Κρίσεων μετά από καταστροφές στον τομέα της Υγείας. Έχει μεταδιδακτορικές σπουδές σε θέματα Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας. Διδάσκει επί 27 συναπτά έτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας τα μαθήματα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, της Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας καθώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα: Ψυχολογία Προσωπικού και Εισαγωγή στην Οργανωτική Ψυχολογία. 

Εκπαιδευτικά & ερευνητικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. 

Διευθύντρια Σπουδών του ΠΜΣ Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. 
Διαθέτει πολύχρονη ερευνητική, εκπαιδευτική και συμβουλευτική εμπειρία σε διακρατικά προγράμματα Διοίκησης και Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, Διαχείρισης Κρίσεων – Καταστροφών στο Τομέα της Υγείας σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού και Διεθνείς Οργανισμούς (University of Bielefeld, University of Minnesota, Ankara University, International Society for Quality in Health Care, Association of Schools of Public Health in the European Region, World Association for Disaster Emergency Medicine, κ.α.). 
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται ως ερευνήτρια με την WADEM, είναι κριτής Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών σε θέματα Ποιότητας, Κλινικής Διακυβέρνησης, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς. 

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ CV