Κάβουρα Όλγα

Η Όλγα Κάβουρα είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού από το University of Glasgow, UK. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες από το University of Strathclyde, UK, και ο διδακτορικός τίτλος σπουδών της (PhD) από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του ίδιου Πανεπιστημίου είχε θέμα την κινητικότητα του υδραργύρου στο περιβάλλον.

Από το 2005 μέχρι το 2018 ήταν Επιμελήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στον Τομέα Υγιεινής Περιβάλλοντος και Υγειονομικής Μηχανικής. Σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος και Επαγγελματικής Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιβαλλοντική ρύπανση,  στην περιβαλλοντική αξιολόγηση, καθώς και στη δημόσια και περιβαλλοντική υγεία. Οι  επιστημονικές δημοσιεύσεις της συμπεριλαμβάνουν κεφάλαια σε βιβλία, αναφορές, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και σε τόμους πρακτικών συνεδρίων με κριτές.  H κα. Κάβουρα είναι μέλος του Atomic Spectrometry Updates και σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στον τομέα γράφει ετήσιες, περιεκτικές κριτικές αναφορές για τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ατομική φασματομετρία στην περιβαλλοντική ανάλυση.

Μαθήματα:

 

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2020